2.4.2012

Elämää kahares kyläs

Suojoen ja Piikkilänkylän kyläkirja "Elämää kahares kyläs" näki tänään päivänvalon. Kyläkirja kertoo kylien koko syntyhistorian ja etenee aina nykyisiin asukkaisiin saakka. Projekti alkoi neljä vuotta sitten jolloin kyläyhdistyksen perustama kirjatoimikunta aloitti kovan urakan. Toimikuntaan tulikin valittua niin hyvä porukka että aineistoa todella kertyi. Lopputuloksena syntyi 440 sivuinen, yli 300 valokuvalla varustettu historiikki. Painos on rajallinen, pidäthän kiirettä että saat omasi!

Kirjan voi tilata 65€ omakustannushintaan suoraan kyläyhdistykseltä, puheenjohtajamme puhelin käynee kuumana tässä muutaman päivän.
Pieni katkelma kirjan johdannosta:
Suojoen kylä saa alkunsa kun Simo Arvidinpoika perustaa maaherran luvalla 27.8.1695 Saukkokosken uudistilan, joka kuuluu Vesijärven kylään. Saukkokoskesta käytetään Lapväärttin rippikirjassa vuonna 1724 kylänimeä Saukonjoki, myöhemmin pelkästään Saukkokoski. Tilanimi Saukkokoski muuttuu Suojoeksi 1831.
Kyläyhdistys kiittää kirjatoimikunnan jäseniä, kirjaan sisältöä ja kuvia luovuttaneita henkilöitä, lahjoittajia sekä kaikkia jotka ovat edesauttaneet kirjan valmistumista.

Ei kommentteja: